Matbloggstoppen

söndag 16 september 2012

Något gott för alla chokladälskare...

Här kommer ett recept som bara måste testas av alla chokladälskare, och även alla andra som vill naturligtvis...
Gjorde dessa Brownies när mannen fyllde år nu den 11:e september, mörk choklad tillsammans med valnötter och en smak av ingefära... Mums!!!


SUPER GODA BROWNIES .
1 plåt

350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
400g kvalitetschoklad
250 g valnötter

Fudge Glaze. 

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
400g kvalitetschoklad 70%

Valnötter till garnering.

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.

Rör ner kakao, sirap och salt.

Rör ner ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.

Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Prova med en sticka. Den ska vara lite kladdig. 

Låt kakan svalna.

Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära. Ta av kastrullen från värmen.
Finhacka chokladen och blanda den med den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.

Bred ut glasyren över kakan, strö över valnötter och låt stelna i kylen. Skär sedan kakan i rutor.




Nåja kanske ingen kaka man ska äta för ofta med tanke på kaloriinnehållet, men vad gör väl det vid speciella tillfällen;))
Servera den gärna med lite vaniljglass eller vispad grädde....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar