Matbloggstoppen

måndag 6 augusti 2012

Riktigt god ananaspaj.....

Till avkopplande sommar dagar... Här kommer ett gudomligt gott recept på Ananaspaj.
Har haft det inskrivet i min receptbok länge, och varje sommar plockas det fram och bakas i alla fall några gånger... Den har en så god och "knäckig" pajbotten och passar perfekt till vaniljglass en varm sommardag.. Baka och njut!!!

Ananaspaj

Pajdeg:
3 dl mjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
150 g smör

Arbeta samman ingredienserna till pajdegen väl och låt vila i kylen några minuter.
Blanda undertiden ihop ingredienserna till fyllningen i en skål.

Fyllning:
1 stor burk krossad ananas ( väl avrunnen i ett durkslag)
2 dl creme fraiche
1 ägg
1/2 dl socker
3 tsk vaniljsocker.

Tryck ut pajdegen i en medelstor pajform, täck kanterna väl. Förgrädda pajskalet på 175 g i ca 10 minuter. Låt svalna något.
Häll i fyllningen på det förgräddade pajskalet, grädda allt på 175 g i ca 20 minuter...
Njut med vaniljglass till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar