Matbloggstoppen

fredag 27 juli 2012

Pastellfärgade maränger...

Då var man hemma igen efter två riktigt härliga dagar i Helsingborg...  Vi har bott på ett kanon hotell, precis vid havet... Ätit god mat och så naturligtvis en kanon god hotellfrukost;)))
Så blev det ju också en tripp över till Helsingör... En mysig liten stad tycker jag:))

På söndag nalkas här lite födelsedag, så ikväll fick jag för mig att baka egna maränger och de blev riktigt bra.. Satte en liten extra touch på dem och blandade i lite  lite karamellfärg i smeten, läckert somrigt med pastellfärgade maränger!!!!
Testa vet ja!!

Maränger i pastell
Ca 25 st

3 äggvitor
2 dl strösocker
1 krm ättiksprit
karamellfärg röd och grön

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. 
Häll äggvitorna, sockret och ättikspriten i en stor skål. Vispa kraftigt tills du får ett riktigt fast skum. Testa om smeten är klar genom att vända skålen uppochned. Om den är färdig stannar smeten kvar utan att rinna. 
Dela upp smeten i två olika skålar och tillsätt några droppar av vardera färg. Spritsa ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. . 
Grädda marängerna i mitten av ugnen, ca 40 min. För att få en maräng som är torr helt igenom låter du dem stå kvar i avstängd ugn ca 1 timme. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar