Matbloggstoppen

söndag 8 juli 2012

Regning Söndag...

Helgen har bara rusat förbi oss här hemma, ändå känns det som att vi har hunnit med en massa trevligheter.
Tyra och jag hade tillsammans med syrran och hennes barn planerat att gå på Diggeloo i går kväll, vi packade picknickkorgen och det blev en riktigt lyckad kväll, trotts en hel del regn. Men vi hade både paraply och regnkläder med oss, så det funkade riktigt bra:.. En kul grej att göra verkligen...
Hela förmiddagen idag var verkligen ihärdigt regn... Inte ens hunden ville gå ut, hon bara drog hemåt så fort hon kom ut... Passade på att spela lite spel och vara inne och pyssla lite. Så hann vi med en sväng och inhandla lite sommar kläder till Tyra med, det var faktiskt nästan på akut.. . Så plötsligt händer det, solen tittar fram!!! Då blev det grillning av här i em... Vi gjorde egna hamburgare.. Blandade färs med sweet chili sås, en pressad vitlöksklyfta, ett ägg, chili salt och peppar. passade på att inviga de hamburgeformar/hamburgepress som Jörgen fick som sommar present från jobbet. riktigt bra blev det...:))
Gjorde en sallad till  med matvete i... måste bra säga att det är verkligen ett bra alternativ till både pasta och bulgur.. Det är riktigt gott!!
Sen plockade vi fram de pitabröd som jag bakade för någon vecka sedan, så fick de agera hamburgerbröd, till de som ville ha. Själv tycker jag att det funkar lika bra utan bröd i alla möjliga sammanhang, en god sallad och kött eller fisk av något slag räcker långt många gånger...
Lite färska champinjoner blev det på grillen med, när glöden ändå var så bra.. Lite snabb marinad sen var de färdiga;)))
Hoppas ni får en fin vecka alla, och att vi ska få njuta av lite sommarvärme i alla fall...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar