Matbloggstoppen

söndag 25 november 2012

Baka godaste saffransskorporna till advent

Idag blev det en dag som  blev till att vara hemma och pyssla och fixa lite..Så skönt det med ibland.
Tyra har haft en kompis här hemma och lekt för fulla muggar och jag passade på att göra mina favorit skorpor. Definitivt ett måste här hemma till advent...Men en varning bara för de är beroendeframkallande ;)))
Här kommer reeptet;

SAFFRANSSKORPOR.
( ca 30 st)

1,5 dl sötmandel
100g smör
2 pkt saffran, á 0,5 g
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Värm ugnen till 200 grader. Hacka sötmandlarna grovt. 
Smält smöret och ta av kastrullen från värmen. Rör ner saffran i det varma smöret. 
Tillsätt ägg, socker, mjöl, bakpulver och de hackade sötmandlarna. Arbeta ihop till en 
deg. 
Rulla ut degen i tre långa längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen, 10-15 min. 
Tag ut plåten och dela längderna i sneda bitar. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. 
Rosta skorporna mitt i ugnen tills de får gyllene färg, ca 10-15 min. 
Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de har svalnat. Då blir de riktigt knapriga och goda;)))
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar