Matbloggstoppen

tisdag 19 juni 2012

Goda frallor på majsmjöl!!!


Här kommer receptet på frallorna jag och Tyra bakade igår...
Värda att testa, verkligen!!!

Ingredienser. 

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olja
2 dl majsmjöl
ca 4 dl vetemjöl
ägg till pensling
sesamfrön och polenta till garnering. 

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten. Rör tills all jäst löst upp sig. Tillsätt olja, salt och majsmjölet. Arbeta in vetemjölet, precis så mycket som behövs för att degen ska börja släppa kanterna på bunken. Låt jäsa i 45 min under bakduk. Baka ut degen till lagom stora frallor, lägg på plåt. Jäs under duk i ytterligare 30 min. Pensla med lätt uppvispat ägg, strö över sesamfrön och polenta och grädda i 250 grader i ungefär 10 min

Låt svalna, NJUUUUT!!!! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar