Matbloggstoppen

onsdag 6 juni 2012

Tekakor med havregryn

Här kommer receptet på de bröd jag har bakat här hemma i eftermiddag... Fick receptet för några år sedan av en fd arbetskollega och har sedan dess gjort dem oräkneliga antal gånger..
De är riktigt goda och går relativt snabbt att göra...
Jag brukar använda mig av fiberhavregryn, just för att få ett något grövre bröd. ..

Ingredienser: 

1 liter mjölk
5dl havregryn
1hg jäst
c 15 dl vetemjöl
1 tsk salt
200g margarin
sirap efter behag

Gör så här

Koka mjölk och havregryn till en gröt. 
Smält margarinet. 
Rör i salt, margarin och sirap i gröten 
Smula ner jästen i en bunke och häll över gröten, när den svalnat. 
Arbeta igenom degen ordentligt , och arbeta ner mjölet tills degen börjar släppa bunkens kanter . 
Kavla ut degen på bakbordet, inte allt för tunn. Ta ut runda tekakor med något lämpligt mått ( öppningen på en större kaffemugg fungerar utmärkt). 
Nagga tekakorna och låt jäsa ca 25-30 minuter på plåten. 
Grädda i 225-250 grader i ca 10 minuter. 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar